Turun Portsassa Puutarhakatu 34:ssä sijaitseva Arvo on Turun Olutseuran uusi yhteistyökumppani. Vuosi sitten avautunut ravintola on löytänyt tiensä turkulaisten viihtymis- ja nautiskelupaikaksi – eikä ihme, sillä ravintola hurmaa viihtyisällä sisustuksellaan, mukavalla henkilökunnallaan sekä tietenkin laajalla tuotevalikoimallaan. Arvon ravintoloitsija Tommi Avola kertoo, miten Arvon uudet oluet päätyvät valikoimiin ja ja mikä on hänen oma lempioluensa.

Miten Arvon tarina on saanut alkunsa?

Oma ura tiskin takana on kestänyt jo yli kaksikymmentä vuotta ja haave omasta baarista on ollut olemassa alusta lähtien. Olimme etsineet yhtiökumppanini kanssa sopivaa kiinteistöä jo vuosia, ennen kuin törmäsimme Arvon kiinteistöön. Sijainti ja ympäristö oli liki optimaaliset, joten päätös baarin avaamisesta Portsaan oli helppo. Toki riski avata laatuun panostava juomaravintola keskustan ulkopuolelle oli olemassa, mutta usko omaan tekemiseen oli ja on yhä vahva.

Mikä on menestystekijänne?

Rakkaus lajiin. Eli rakkaus laadukkaisiin tuotteisiin ja hyvä palvelu.

Mitä Arvo tuo turkulaiseen ravintolakulttuuriin?

Arvo on tuonut palvelun ja juomatuotteen tasolle, jota ei kortteliravintoloissa olla ennen nähty.

Mitä erityistä teillä on meneillään juuri nyt? Entä suunnitelmia tulevaisuuteen?

Arvossa suunnitellaan kovasti tulevia yksivuotissynttäreitä…

Mitä odotatte yhteistyöltä Turun Olutseuran kanssa?

Lisää hyviä asiakkaita, asiantuntevia mielipiteitä ja myös ehdotuksia uusista oluista.

Millainen olutvalikoima teillä on?

Valikoimassa on tietyt perustuotteet (noin 15), jonka lisäksi vaihtuva valikoima (tällä hetkellä yli 30) erikoisuuksia isoilta ja pieniltä panimoilta.

Miten paljon teillä on vaihtuvuutta oluttarjonnassa ja miten teette valinnat uusista tuotteista?

Valikoima elää hyvin paljon. Parhaimmillaan viikossa on tullut yhdeksän uutta olutta, toki samaan aikaan vanhoja tippuu listalta. Uudet tuotteet tulevat sekä asiakkaiden toiveiden perusteella että maahantuojien ja panimoiden tarjonnan perusteella.

Onko teillä itsellänne suosikki olutta ja miksi juuri se?

Viime kesän suosikkini on ollut Olvin Summer Ale. Kesäisen raikas ja tasapainoinen ale. Suosikkiolut vaihtuu aina silloin tällöin, vuodenajalla on kyllä merkitystä.

Seuraatteko olut trendejä ja mitä olut rintamalalla on juuri nyt pinnalla?

Seuraan kaikkia juomatrendejä hyvin tarkkaan. Tämän kesän hittiolut on selvästi ollut sour, jota alunperin povattiin jo 2018 kesäksi. Pinnan alla kuplii brut ipa, se lienee seuraava isompi trendi. Tynnyriviimeistelyt ovat olleet pinnalla kaikessa alkoholituotannossa jo vuosia, eikä loppua näy. Myös tältä rintamalta saattaa tulla isoja uutuuksia, toki varastoimisen aiheuttama hintapaine saattaa olla hidastava tekijä.

 Mitä mieltä olette ruuan ja oluen yhdistämisestä, onko teillä jotain suosikki makupareja?

Ruoka ja olut sopivat yhteen mainiosti! Paras yhdistelmä on toistaiseksi ollut portteri ja gorgonzola…

Suuret kiitokset Arvolle yhteistyöstä! Turun Olutseuran jäsenet saavat jäsenkorttia vilauttamalla 10 % alennuksen Arvon hanatuotteista.