Turun Olutseuran ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Panimoravintola koulussa lauantaina 13.10. Tapahtumaan osallistui kiitettävästi jäseniä ja noin klo 18:00 päästiin aloittamaan mielenkiintoinen olutkoulutus Mika Pitkäsen opastuksella.

Panimoravintola koulu sijaitsee Turussa osoitteessa Eerikinkatu 18. Aikaisemmin tämä upea rakennus toimi nimensä mukaisesti kouluna. Ravintolana toiminta alkoi vuonna 1998.

Koulun tunnetuimmat oluet ovat vaalea suodattamaton lager Lehtori, tummasuodattamaton lager Maisteri ja vaalea suodattamaton bock Reksi.

Oluiden valmistuksessa pohjana on saksalainen puhtauslaki vuodelta 1516 (Reinheitsgebot), joka sallii raaka-aineina vain veden, maltaan, humalan ja hiivan.

Varsinaiseen tapahtumaan kuuluivat olutkoulutus, panimokierros ja tietenkin maisteluosuus. Olutkoulutuksessa käytiin läpi oluen valmistamista sekä raaka-aineita. Oli erittäin mielenkiintoista päästä maistelemaan eri raaka-aineita oluen maistelun yhteydessä. Varsinainen panimokierros oli hyvin toteutettu ja panimon tilat ovat yllättävänkin kompaktissa tilassa!

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli erittäin onnistunut. Isot kiitokset panimoravintola koululle sekä Mika Pitkäselle, joka jaksoi vastailla suureen kysymysten tulvaan. Suuri kiitos tietenkin myös kaikille tilaisuuteen osallistuneille jäsenille!

Panimoravintola koulu on aina ollut allekirjoittaneen suosikkiravintola/panimo Turussa, ja tämän tilaisuuden jälkeen tulevat käynnit tuskin ainakaan vähentymään.

Turun Olutseura suosittelee lämpimästi kaikkia tutustumaan tähän loistavaan panimoravintolaan, jonka loistavat oluet, miljöö sekä henkilökunta pitävät varmasti huolta jokaisesta oluen ystävästä!

Sami